Headshop

      Geen reacties op Headshop

Over het algemeen weten mensen wel aardig wat een smartshop is, dat geldt echter minder voor een headshop. Veel mensen denken zelfs dat dit precies hetzelfde is. Toch is dat niet het geval.

‘Het in het hoofd aangenaam maken’

Winkel voor ons hoofd, dat is wat headshop letterlijk vertaald betekent. Je moet het dan wel uitleggen als ‘het in het hoofd aangenaam maken’. In een headshop worden artikelen verkocht voor de verkoop van drugs, maar worden in daarentegen geen psychoactieve stoffen verkocht. En dus schaf je in de headshop vloeitjes voor joints aan, koop je er waterpijpen, grinders en vaporizers om zo cannabisproducten tot je te kunnen nemen.

Headshop

In de headshops vind je ook materialen voor illegale drugs

In de headshop worden ook attributen voor illegale drugs aan de man en de vrouw gedaan. Dan kun je denken aan snuiflepeltjes en snuifpotjes. Ook kleding en sieraden met het alom bekende wiet logo of de cocaïne opdruk kun je vaak wel in de headshop aanschaffen. In de meeste headshops kun je ook weegschaaltjes kopen, net als lege verpakkingen. De headshop wordt met uitsterven bedreigd door de smartshops die de meeste producten die de headshop probeert te verkopen ook verkoopt.

De headshop dreigt te worden overgenomen door de smartshop

Ook in de smartshop worden producten verkocht die gemaakt zijn om allerlei soorten drugs te kunnen gebruiken. Daarnaast koop je er voedingssupplementen en bepaalde vitamines om de bijwerkingen van de illegale drugs die gebruikt worden enigszins te beperken. Met name in het buitenland is de headshop belangrijker dan de smartshop, waar wel psychoactieve stoffen verkocht worden. De reden dat we in Nederland meer smartshops dan headshops hebben, is gelegen in het feit dat smartdrugs hier legaal zijn. Bepaalde coffeeshops beschikken echter ook nog steeds over een headshop.

Synthetische drugs mogen niet verkocht worden

Nederland heeft overigens de meeste smartshops van alle Europese landen. In deze smartshops worden legale psychedelica, afrodisiaca en stimulerende middelen in de vorm van energizers verkocht. Je vindt er bijvoorbeeld hallucinogene cactussen, kruiden, zaden en guarana. Tot ruim tien jaar geleden kon je er ook nog paddo’s kopen, net als salvia. Meestal zijn de producten in de smartshop natuurlijke producten. Synthetische drugs als bijvoorbeeld 2C-B en 4 MTA mogen niet in een headshop of smartshop verkocht worden, hoewel je deze drugs wel in je bezit mag hebben. Het mag echter niet verkocht worden, mits je het voorgeschreven hebt gekregen als medicijn of voedingssupplement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *